Vliegtuighandjes

Published: Friday, 02 July 2021

Blog #5 

De laatste voorbereidingen voor het vertrek naar de Verenigde Staten in volle gang! Geplande vertrekdatum: 12 juli. #10daystogo

Voorafgaand aan het daadwerkelijke vertrek staan er in Nederland nog voldoende voorbereidingen gepland. Alle lopende werkzaamheden die ik hier doe moeten netjes achtergelaten worden, zodat alles werk-technisch door kan lopen. Alle sociale contacten (waarvan ik sommige al al langer dan een jaar niet gezien heb) verdienen een afscheidsbezoekje. Dat levert de komende week een hoop lunches en diners op - gezelligheid en drukte ten top. Tirza verdient een extra bijzonder afscheidsfeestje, dus we gaan samen naar The Sound of Music als ons laatste zussen-uitje voor nu. Dan moeten er medicijnen gehamsterd worden, dokters en tandartsen gebeld voor de laatste check-ups en alle papieren in orde gemaakt worden. Een beetje autistisch moet er een uitgebreide packinglist voor de koffer(s) en handbagage geschreven worden (lees: checklist aangemaakt op speciaal NYC Trello bord), want welke van de 3 winterjassen moet er mee, hoeveel wereldstekkers is teveel en weet ik zeker dat ik 6 paar schoenen ga inpakken? De garderobe moest nog aangevuld met de laatste essentiële zaken, alles moest nog keurig gewassen worden... en de koffer(s) verdienen vervolgens ook een prepacking, want met een volledig jaar aan bagage heb ik geen idee hoe zwaar dat uit gaat vallen. 

De meest essentiële voorbereiding voor de reis zelf is natuurlijk het boeken van een vliegticket. Dat heb ik dus vandaag gedaan. Jeetje wat een spanning: alle voorletters goed doorgegeven? Zeker weten dat dit allemaal klopt? Nou, je kunt je vast voorstellen hoe ik zat te stressen achter de PC. Omdat de VS nog een travel ban heeft, ben ik genoodzaakt een detour te maken. Eerstvolgende halte? Curaçao! Ik heb besloten er een vakantie van twee weken van te maken. En zeg nou zelf: geen verkeerde vakantiebestemming, toch? Ik ben er nog nooit geweest en heb heel veel zin om te zien wat het eiland allemaal in petto heeft. De snelle Google (is your friend) search levert in ieder geval fantastische plaatjes op. Na een tussenstop van twee weken vlieg ik door naar Miami (met een overstap van 14h... waarover later meer!) en dan door naar Newark airport in New Jersey. Om Curaçao in te mogen is een PCR test voorafgaand aan de vlucht verplicht, een volgende PCR test 3 dagen na aankomst en dan opnieuw een PCR test voorafgaand aan de vlucht naar Miami. Zit je dan met je goeie gedrag... volledig gevaccineerd en toch onderworpen aan ronddraaiende stokjes in je neus. Maar, alles voor het goede doel. 

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag alle details volledig uitgekristalliseerd heb, precies weet wat er gaat komen en waarom iets op de planning staat. Dit hele avontuur, dat bol staat van de onverwachte veranderingen (alleen al zo'n last minute vlucht, gekker kan je me niet krijgen...), zorgt ervoor dat dit een enorme uitdaging voor me is. Wie mij nog een beetje beter kent, weet dat ik een gloeiende hekel heb aan vliegen, er extreem zenuwachtig van word (alleen de gedachte zorgt al voor zweethanden, waar we hier thuis zelfs het begrip 'vliegtuighandjes' voor in het leven hebben geroepen), en mogelijk de hele reis door in tranen ben - of ten minste tijdens het opstijgen. Toch heb ik jaren geleden besloten me daardoor niet te laten tegenhouden en alle kansen te grijpen die me aangeboden werden of voor het oprapen liggen, om te groeien als persoon. De komende week zal in het teken staan van buikpijn, migraine aanvallen en mental breakdowns, maar hey, it'll all be worth it!

Dus lieve volgers, de laatste voorbereidingen in volle gang en op naar Schiphol, See ya