Dushi Curaçao (1)

Published: Wednesday, 14 July 2021

Blog #7

Vakantie in een andere tijdzone start steevast met jetlag. Heerlijk om 04:16 wakker, dagen achter elkaar, en dan vervolgens ook echt klaarwakker zijn, maar wel 's middags om 16:04 weer moe en tijd voor een dutje. Gelukkig kan ik straks in New York door in deze tijdzone, dus kan ik er nu heerlijk relaxed aan wennen. Die koude douche helpt overigens ook om echt wakker te worden...

We hebben een heerlijk restaurantje gevonden, wat ons go-to plekje geworden is. Plein Cafe Wilhelmina, tegenover de Dushi Curaçao letters, serveert ontbijt, lunch en diner en heeft een huiskat die om aandacht komt bedelen. Omdat we niet in het hotel hebben ontbeten, die recensies waren écht niet goed genoeg, hebben we heerlijk ontbeten in dit restaurantje. Het ontbijt is hier 'zo heerlijk gewoon', iets wat je op vakantie in Nederland ook zou vinden, en toch ook heel erg lekker. Perfect voor gewoontedieren van Dokkum. Ze serveren ook dagelijks een daghap, voor echt geen geld, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Rekenen in NAF (Antiliaanse Guldens) is nog wel een dingetje, maar gelukkig werkt de Douane Reizen app zonder WiFi en kan alles netjes naar euro's omgerekend worden. Betalen met de Rabo Wallet app lukt hier overigens prima. 

We hebben prachtige stukjes gewandeld door Punda en Otrobanda, waar we de echte sights gezien hebben, waaronder de grote 'Dushi Curaçao' letters, de Koningin Emma brug (ook wel Pontjesbrug) - eigenlijk een grote houten vlonder met relingen aan de zijkant, die meedeint op het water. Als de brug open gaat, gaat er een belletje af, en wordt de hele brug als een soort motorboot opzijgeschoven. Mensen die dan nog op de brug staan, blijven er gewoon op staan... Gebeurde ons ook vandaag, echt een heel bizarre ervaring. Daarnaast de grote Koningin Juliana brug - waar je over rijdt met de auto. Ook zagen we de karakteristieke huisjes aan de handelskade.  

 

We zijn in Otrobanda naar de terminal van de cruise schepen gelopen, daar is een leuk winkelcentrum, en we hebben daar heerlijk op een muurtje gezeten om naar de zee te kijken. Prachtig uitzicht, helder water, hebben er zo een uurtje gezeten om van de wonderlijke natuur te genieten. Daarnaast hebben we hard gelachen om het busstation in Otrobanda. Bij een Nederlands busstation denk je aan enorme Q-buzz of Arriva bussen, netjes, up-to-date, en soms de enkele buurtbus. Hier stonden een soort taxi-busjes te wachten, bestemming soms op de voorkant van de bus, maar soms ook niet, en alle busjes hadden als nummerbord 'bus xxx' met dan drie cijfers om aan te duiden welke bus het betreft. 

Naast al deze mooie sights hebben we ook genoten van een heerlijk relaxte middag en een paar afleveringen (lees: bijna een half seizoen) van Designated Survivor. Fijne Netflix serie om op de hotelkamer in de airco te kijken. 

Dus lieve volgers, de eerste dagen in Curaçao zijn echt een heerlijke vakantie, aanrader voor als je een omgeving zoekt die anders is dan thuis, maar wel de gemakken van het Nederlands heeft!